Най-важното нещо в аеробиката, след желанието да покориш спортни върхове 🙂 , са обувките. Те трябва да са леки и удобни, защото подскачането продължава минимум 1 час и при най-малък дискомфорт по отношение на екипировката, човек лесно може да се демотивира и да прекъсне натоварването още на 20-та минута, когато е критичният момент в цялата тренировка.

Добре е маратонките да придържат здраво глезена, заради резките повратливи движения на краката и в тази връзка те трябва да са точния размер, а не с два номера по-големи, както се похвали в залата една от трениращите.

Също така не е добре да бъдат с равна подметка, защото от постоянното припкане, ходилата се натъртват, получават се мазоли, нацепване на пети и т.н. явления, способни да те откажат завинаги от аеробиката.

Естествените материи са за предпочитане, най-вече заради парниковия ефект. А той е неизбежен при по-интензивните тренировки, като често води до отделянето на някои специфични благоухания. В по-тежкия случай и до зараждане на елементарни, но упорити по разказите на препатили, форми на живот! 🙂

За себе си мога да кажа, че все още не съм открила идеалния модел маратонки за аеробика, а спешно имам нужда от нови. В момента съм с тези от картинката, които въпреки, че изглеждат много надеждни, а и не са хич евтини, се оказаха кофти избор. Уж били clima cool и не спарвали краката- тотален възгеч! За удобство тук въобще не говорим! Удобни са толкова, колкото и китайски гуменки за 5 лева от Руския пазар!

Предстои ми да направя един много сложен и отговорен избор! 🙂

Пуста кюския…Баба ми едно време все с адидаски е тичала! 😀